Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ο ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ



Ο Μάγος της Φωτιάς, είναι πάντοτε σοβαρός, ταπεινός και σιωπηλός. Γι' αυτό και οι άνθρωποι τον φοβούνται. Ο Μάγος γνωρίζει πώς οι άνθρωποι πάντα μπέρδευαν τον σεβασμό με τον φόβο κι έτσι καταλαβαίνει τα μπερδεμένα τους συναισθήματα και προσπαθεί να τους βοηθάει.
Γι' αυτό κάθε φορά που νιώθει την ανάγκη να προσφέρει, βγάζει απ' το ξύλινο κουτάκι του, μερικά κόκκινα άστρα και τα στέλνει βροχή πάνω απ' τα μυαλά των ανθρώπων, φωτίζοντάς τους και μαλακώνοντας τις καρδιές τους.Καλό είναι για όσους διαβάζουν την ιστορία αυτή, να φροντίζουν όταν βρέχει, να κλείνουν τις ομπρέλες τους.
Όμως ο Μάγος έχει περισσότερη αδυναμία στα κορίτσια. Και ιδιαίτερα στα κορίτσια της πόλης και ειδικά σε εκείνα που οι καρδιές τους έχουν παγώσει κι έχουν ξεχάσει ν' αγαπούν! Γιατί νιώθει πώς τον έχουν ανάγκη. Εξάλλου τα κορίσια της εξοχής, έχουν καταφέρει να μείνουν καθαρά και με τρυφερή την καρδιά, μιας και η εξοχή φροντίζει για εκείνα.
Τα κορίτσια της εξοχής δεν έχουν ανάγκη από τον Μάγο της Φωτιάς, γιατί η φλόγα τους δεν έχει σβήσει.
Ο Μάγος, λατρεύει της πόλης τα κορίτσια και θέλει να πραγματοποιεί, όλα τους τα καπρίτσια!!
Θέλει να τα κάνει ευτηχισμένα και να τα διασκεδάζει κι ακόμα,
να τα μάθει πώς ν' αγαπούν ξανά, γιατί η αγάπη μαθαίνεται όπως κι όλα, και θέλει εξάσκηση πολύ και βαθιά αφοσίωση!
Ο Μάγος επίσης, μαθαίνει στα κορίτσια αυτά πώς να εμπιστεύονται και με ποιούς τρόπους, να φροντίζουν το σώμα τους, έτσι ώστε να φαίνεται ωραιότερο,
μιας και το σώμα είναι το ρούχο της ψυχής και τα κορίτσια μαθαίνουν πώς να το φοράνε ή και πώς να μην το φοράνε κι ανάλογα της περίστασης, πώς να το εκθέτουν έτσι ώστε,
να θαυμάζεται σαν ένας όμορφος , γεμάτο φώς και χρώματα, πίνακας!
Αυτή είναι η δουλειά του Μάγου της Φωτιάς και γι' αυτόν και μόνον τον λόγο, ο Μάγος αλλάζει μορφές και παύει να 'ναι σοβαρός και σιωπηλός.
Κι έτσι κάποιες φορές μεταμορφώνεται σε κουνέλι, γιατί είναι χαριτωμένα, 
κουνώντας ζωηρά τ' αυτάκια του και παιχνιδιάρικα τη μουσουδίτσα του, τριγυρίζοντας και χοροπηδώντας, ανάμεσα απ' τα όμορφα πόδια των κοριτσιών
κι άλλες φορές μεταμορφώνεται σε γατούλη, γουργουρίζοντας και κουρνιάζοντας μές τις αγκάλες τους και στα πλούσια στήθη τους, παρακαλώντας για μερικά χάδια, κάνωντας έτσι τα κορίτσια να χαμογελάνε και να νιώθουνε ευτηχισμένα!!
Ο Μάγος τότε, ευχαριστιέται τόσο πολύ, που καταφέρνει έστω και για λίγο να ζεσταίνει τις παγωμένες καρδιές των κοριτσιών, που μονάχα αυτό του φτάνει!
Κι έτσι αφήνωντας τα κορίτσια μέσα σε γέλια, μεταμορφώνεται σε χρυσή φλογίτσα ή σε μελωδική νότα ή σε απαλό αεράκι και χάνεται!!!
Τα κορίτσια, χάρη στη βοήθεια του Μάγου, δεν αισθάνονται ποτέ ξανά μόνα και οι ζωές τους αλλάζουν. Γίνονται ομορφότερες!
Ο Μάγος της Φωτιάς έχει μια πολύ καλή φίλη. Μια φίλη που τον βοηθάει στην αποστολή του και που του είναι πιστή ακόλουθος, η Νεράϊδα των Σκιών!
Η Νεράϊδα των Σκιών έχει μια αδυναμία στα αγόρια της πόλης και ιδιαίτερα σε εκείνα τα αγόρια, που νιώθουνε ντροπή για τις πράξεις τους, μα πάραυτα πάντα περπατούνε στητά και καμαρωτά, ανάμεσα απ' τα σκοτεινά σοκκάκια και τις έρημες πλατείες,
κουβαλώντας τον πόνο και το βάρος τους, χωρίς να τον μοιράζονται με κανέναν.
Τα μάτια τους, μοιάζουν με ραγισμένους καθρέφτες. Έχουν πάντα μεγάλο και πεταχτό κούτελο και τα άκρα τους μοιάζουν να βρίσκονται ξέχωρα απ' το υπόλοιπο σώμα, όπως και το κεφάλι.
Αυτό δηλώνει πώς είναι έτοιμοι, να μοιραστούνε σε κομμάτια, όποτε η κατάσταση το επιβάλλει.Συνήθως είναι καλλιτέχνες, αλλά οι περισσότεροι είναι ποιητές!
Η Νεράϊδα των Σκιών θέλει να αλαφρώνει τούτα τα εύθραυστα αγόρια και τα τόσα καλοσυνάτα, άν και μάταια, προσπαθούν να  δείχνουνε σκληρά, γι αυτό τα μεταμορφώνει σε Σκιές!
! Η Σκιά δεν έχει βάρος και τα αγόρια νιώθουν ξένοιαστα κι αλαφρωμένα κι ο πόνος τους, φεύγει μακριά για λίγο. Η Νεράϊδα, ευχαριστιέται πολύ όταν παίζει με τις Σκιές των αγοριών κι άν μπορούσε, θα φρόντιζε να τα κρατάει πάντοτε έτσι. Σκιές!!!
Ομως αυτό δεν γίνετε, γιατί η Νεράϊδα είναι πιστή ακόλουθος του Μάγου! Υπάρχει χάρη σε εκείνον και λειτουργεί μονάχα όταν εκείνος της το επιτρέπει!
Είναι φυσικό επακόλουθο. Χωρίς Φώς, δεν υπάρχει Σκιά!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν μπορώ να κοιτώ από την κλειδαρότρυπα άφησε με σε παρακαλώ πολύ....
αν βρεθεί το κλειδί κι ανοίξει η πόρτα άσε με να χαθώ στα μαγικά μονοπάτια της γραφής σου παρέα με ένα όνειρο..θα είμαι ευτυχισμένη

καλώς σε βρήκα

ΑΛΙΚΗ είπε...

Γλυκιά μου, καλώς ήρθες! Πάντα ευπρόσδεκτη η πορτούλα μου για σένα.Να χαθούμε μές το Όνειρο!.
Φιλί Γλυκό!
:)

DRN 06 είπε...

Mικρή γραμματοσειρά έχει αυτό το κείμενο σου.

Γράφεις ωραία.

ΑΛΙΚΗ είπε...

Ναί το ξέρω.(i mean, για τη γραμ/σειρα, το άν γράφω ωραία, είναι υποκειμενικό)
Σ' ευχαριστώ για το πέρασμα!
Καλά να περνάς, εύχομαι να πραγματοποιηθούν τα Όνειρά αου!!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!